Uw iPhone 6S scherm stuk?

Is uw w iPhone 6S scherm stuk?

Heb je een barst in het scherm van je iPhone 6s en wil je dit laten vervangen. De reparatie duurt ongeveer 30 minuten en wordt als makkelijk ervaren. De 3D touch van het iPhone 6s scherm zit in het LCD van het scherm. Tijdens de reparatie is het niet nodig om rekening te houden met deze functie. De functie zit in het LCD verwerkt en dat is voor de reparateurs altijd handig.

De iPhone 6s home button zit op dezelfde manier vast als de home button van de iPhone 6. Dat betekent dat het belangrijk is dat je voorzichtig te werk gaat bij het overzetten van de home button. Je touch ID zit in de home button en het is belangrijk dat deze niet kapot gaat. Als je een nieuwe home button moet plaatsen werkt alles behalve de je touch ID niet meer. Als je dit gedeelte gewoon voorzichtig overzet dan hoef je niet bang te zijn dat het kapot gaat.

Wanneer je iPhone 6s scherm vervangen?
Je moet het iPhone 6s scherm vervangen als er een barst in het scherm zit, maar dat is in de meeste gevallen vrij logisch.
Als je iPhone 6s scherm vreemde strepen of kleuren vertoond
Als er waterschade vlekken achter het scherm zitten, nadat je iPhone in aanraking is geweest met water is het verstandig je scherm te vervangen.
Je moet het iPhone 6s scherm vervangen als het frame wat om het scherm zit losraakt. Je zou het frame ook apart vervangen, maar daar heb je professionele apparatuur voor nodig die vrijwel niemand heeft.

iPhone 6s reparatie: Het scherm vervangen
Phonkey
Een schermreparatie is een veelvoorkomende iPhone 6s reparatie. Een schermreparatie kan nodig zijn wanneer het scherm van je iPhone is gebarsten door beschadiging. Oorzaken van een gebarsten scherm kan zijn dat de iPhone is gevallen of dat je deze flink hebt gestoten tegen een ander object.

In sommige gevallen is het scherm en de touch bediening nog bruikbaar, wanneer je graag het volledige gebruiksgemak terug wilt hebben dan heb de keuze uit verschillende opties.

1. Garantie/Verzekering

Je kan nagaan of de telefoon is verzekerd tegen de schade of dat de schade binnen de garantie valt. Wanneer dit het geval is kan je de telefoon opsturen en wordt het scherm vervangen. Vaak gebeurt dit kosteloos, dit hangt echter volledig af van de verzekering, lees daarom eerst goed de voorwaarden.

2. Reparatiebureau

Wanneer het toestel niet kosteloos kan worden gerepareerd of je wilt het niet zelf doen omdat je niet technisch bent aangelegd, dan kan je er voor kiezen om een reparatiebureau in te schakelen. Reparatiebureau Phonkey vervangt het scherm binnen 30 minuten, en geeft hierop 3 maanden garantie. Een iPhone 6s reparatie bij Phonkey wordt uitgevoerd door ervaren monteurs.

3. Zelf vervangen

Een iPhone 6 reparatie zelf uitvoeren is ingewikkeld. Hiervoor moet je technisch aangelegd zijn, je gaat namelijk met elektronica werken. Wanneer je de schermreparatie wilt uitvoeren heb je een aantal gereedschappen nodig, namelijk: een pentalobe schroevendraaier, een pincet, een pry tool, een kruiskop schroevendraaier en een zuignap.

Een pentalobe schroevendraaier heeft een speciale kop die op de schroeven past van een iPhone 6. Met deze schroevendraaier schroef je aan de onderkant twee schroeven los. Daarna kun je de zuignap op het scherm zetten, langzaam trek je het scherm omhoog. Aan het scherm zitten connectoren vast, deze liggen onder een afdekplaat. Deze afdekplaat kun je verwijderen met behulp van de kruiskop schroevendraaier, hiervoor moet je 5 schroeven losdraaien. Wanneer de afdekplaat is verwijderd kun je met behulp van een pry tool de vier connectoren rustig loskoppelen. Wanneer je geen pry tool bezit kan je eveneens een plectrum gebruiken. Het defecte scherm kan worden verwijderd en het nieuwe scherm kan geïnstalleerd worden. Voordat het nieuwe scherm gemonteerd kan worden moet je alle onderdelen van het oude scherm overzetten naar het nieuwe scherm.

Onderdelen overzetten iPhone 6

Draai allereerst de schroeven los van het aluminiumframe, drie schroeven aan beide zijkanten, één aan de bovenkant en één aan de onderkant. Draai daarna de schroeven los van de aluminiumplaat boven de home button. Hierna moet je de connector van de vingerscanner rustig loshalen. Let op! Doe dit uiterst voorzichtig, zo zit de connector vastgeplakt. Daarnaast is dit onderdeel verbonden met het moederbord waardoor je de vingerscanner kunt gebruiken. Wanneer dit fout gaat is de defect onomkeerbaar, je kan dan geen gebruik meer maken van de vingerscanner. Houd het scherm goed vast en duw voorzichtig de home button er uit, deze zit licht vastgeplakt. Hierna kun je alle aluminiumplaten loshalen. De aluminiumplaat van de oorluidspreker schroef je eveneens los, dit klemt de oorluidspreker vast waarna je de oorluidspreker eenvoudig los kunt halen. De Sensorflex kabel is het laatste onderdeel wat je kunt loskoppelen. Hier zitten verschillende connectoren aan vast zoals de lichtsensor, de oorluidspreker en de camera. Verwijder de Sensorflex kabel voorzichtig, deze zit namelijk vastgelijmd en kan je rustig loskoppelen met behulp van een pincet.

Wanneer alle onderdelen zijn losgekoppeld kan je de onderdelen weer monteren op het nieuwe scherm, beginnend bij de Sensorflex kabel en eindig met de home button en de aluminiumplaten.

Wanneer het nieuwe scherm is gemonteerd druk je de sensoren van het scherm rustig vast aan de telefoon, hierna kun je de afdekplaat weer monteren. Plaats het scherm terug, let er op dat je de bovenkant er allereerst rustig in klikt. Controleer daarna rustig alle randen of het scherm er goed in zit. Schroef als laatste de pentalobe schroeven met de pentalobe schroevendraaier weer vast. Het nieuwe scherm is nu gemonteerd en jouw gebruiksgemak is terug.

Je hebt dus drie keuzes wanneer het scherm van je telefoon defect is. Het repareren van je iPhone 6s door een reparatiebureau geeft je kwaliteitsgarantie en de zekerheid dat de defecten juist worden gerepareerd. Kies je er toch zelf voor om het scherm te vervangen, wees er dan van bewust dat je onbewust onnodig voor meer schade kan zorgen wat onomkeerbaar kan zijn en waardoor je bepaalde functies niet meer kan gebruiken.

Zo’n dergelijke schade is die van de vingerscanner omdat dit verbonden is met het moederbord. Overige extra schade kan eveneens er voor zorgen dat de kosten oplopen wanneer je uiteindelijk besluit om de reparatie uit te voeren door een reparatiebureau. Denk er dus goed over na voordat je het zelf wilt vervangen, hier zitten veel risico’s aan vast. Mocht je op zoek zijn naar een reparatiebureau, neem dan contact op met Phonkey. Maak de keuze die het beste bij je past.